Modern met eenvoud…

Vandaag ga ik het hebben over modern inrichten. Vinden jullie het strakke en moderne interieur er ook altijd zo luxe uitzien? Ik in elk geval wel. Ik ga je zo vertellen hoe dat komt. Verder ga ik je ook verklappen dat je dit kunt bereiken met een beperkt budget. Natuurlijk kost het wel wat geld, maar je kunt met beperkte uitgaven zeker een mooi luxe uitziende styling realiseren. Echt superleuk en trendy. Helemaal hip en van deze tijd.

Wat heb je nodig ! Een plan van aanpak, een goede kijk op de moderne stijl, liefst een moodboard om niet af te wijken van het idee. Let wel…ik heb het in deze blog niet over het design stylen. Design is superstrak , supermodern en meestal ook superduur. Nee, ik heb het over inrichten met modern en stijlvol met een vleugje hip en trendy.

Een modern interieur bestaat meestal uit een wat killere kleurstelling. De basis is vaak gezien in wit, zwart en grijstinten. Dit hoeft natuurlijk niet persé, want juist in een modern interieur is het supertrendy om met een fellere contrastkleur te werken. Dit kan in de vorm van een gekleurde wand of juist in de vorm van decoratie. Het leuke van deze stijl is, dat je hierin eigenlijk alle kanten op kunt. Op je wand kun je bijvoorbeeld gaan werken met gekleurde vlakken. Het mag ! Hoe leuk is dat.

De vormen in deze stijl zijn vaak abstract en/of geometrisch. Met abstract bedoel ik , dat een vorm wel iets voorstelt ( bv op een schilderij ) , maar dat het niet duidelijk is wat. Je moet vaak even kijken om te zien wat het is. Met geometrisch bedoel ik de vierkantjes, de driehoekjes etc etc. De opbouw van modern is vaak in horizontale stijl gedaan. Dus geen hoge kasten, maar een dressoir. Geen vertikale lijsten maar vierkant of horizontale lijsten. Deze horizontale lijn zie je in de hele ruimte doorgetrokken. Dat maakt de inrichting strak en modern, rustig en sereen.

De materialen die gebruikt worden zijn de mooie stoffen met vaak geometrische vormen erop. Of juist het leer en kunstleer. Vaak in zwart of wittinten. Witte meubels van mdf of hoogglans , veelal afgewerkt met chromen handgreepjes en / of pootjes. Abstracte schilderijen en vloerkleden met figuren of juist helemaal effen. Kleed het geheel aan met wat felle kleurtjes. Of een felle kleur bloempot, en je hebt je trendy, hippe moderne interieur wat je graag wilt.

Om dit interieur een beetje persoonlijkheid te geven, kun je wat persoonlijke items toevoegen. Deze hoeven niet perse modern te zijn hoor. Het kan erg fraai zijn om in een apart stukje van je kamer een antiek hoekje te maken met spulletjes waaraan jij herrinneringen hebt. Of een oud schilderij van je ouder of oma bijvoorbeeld. Probeer dit wel te centreren tot een enkel hoekje in je ruimte. Dit geeft het vaak wat strakke moderne interieur net dat beetje persoonlijkheid waar het om vraagt. Superleuk !

De kleuren, de vormen en zeker de materialen die gebruikt worden geven je dat luxe gevoel waar ik over sprak. De strakke lijnen stralen deze luxe uit, omdat er weinig toegevoegd hoeft te worden aan het geheel. Het chroom, leer , hoogglans en horizontale lijnen worden door onze hersenen bijna automatisch geassocieerd met dure materialen en produkten. Het hoeft alleen niet altijd duur te zijn !

Het leuke van deze moderne stijl is dat je , mits je goed weet wat erbij hoort , deze soort meubels en accessoires redelijk goedkoop kunt scoren bij de low budget stores. Wanneer je de juiste keuzes maakt en een goede afstemming kunt bereiken wat betreft het moderne interieur , zit jij dalijk ook met een luxe gevoel en een frisse blik in je nieuwe woonkamer !

Liefs José

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s