Stylen met prints…

Helemaal terug van weg geweest…prints in je interieur. Jaren geleden waren prints in de inrichting niet weg te denken , tot de tijd kwam waarin alles zo strak en glad mogelijk werd gestyled. Gladde , effen wanden , strakke meubels en een basis met weinig tot geen kleur of motief. Deze basis met natuurlijke tinten en strakke meubels is er natuurlijk nog steeds , en hoewel dat ook erg mooi is , wordt er meer en meer gekozen om het geheel af te maken met , jazeker….een print. In de retrostijl zagen we dit natuurlijk al langer terugkomen , maar meer en meer zien we het ook in de hedendaagse interieurstijlen terug. Neem bijvoorbeeld de botanische stijl met de natuurlijke bladerprinten. Deze vind je terug op behang en stoffering, maar ook op schilderijtjes en doeken , vloerkleden enz enz…

Het inrichten met prints en motiefjes is erg leuk om er een vrolijke draai aan te geven , maar dit vergt wel enige kennis van styling. Wanneer je een enkel motiefje neemt in je neutrale basis , is er natuurlijk geen vuiltje aan de lucht. Het wordt lastiger wanneer je verschillende prints met elkaar wilt combineren. Maar dit is zeker wèl mogelijk , en wanneer je het goed doet krijg je een mooie basis met een levendige touch erin.

Printjes en motiefjes kun je eindeloos met elkaar combineren , mits ze in elk geval één factor met elkaar gemeen hebben ! Er zijn drie belangrijke factoren hierin waarvan er dus tenminste één terug moet komen in al jouw prints. Deze drie faktoren zijn -kleur -stijl en -motief. Dit om het geheel met elkaar te verbinden en een bepaalde vorm van rust te creëren. Op deze manier wordt het een totaal bij elkaar passend geheel. Doe je dit niet dan kunnen de verschillende motieven voor een behoorlijke onrust zorgen. Op de onderstaande foto is duidelijk te zien dat de geel en beigetinten de bindende faktor zijn tussen de verschillende prints. De basis is neutraal, maar het geheel oogt vrolijk door het gebruik van deze motieven.

Wat ook erg mooi is , is een neutrale basis met meerdere verbindingsfaktoren. Op de foto hieronder is gekozen voor sobere kleuren in combinatie met een groene natuurlijke tint. Door het motiefje wordt het geheel iets minder kil. Je ziet duidelijk dat hier twee verbindingen zijn gemaakt en wel de kleur en het motief van wand en kleed. De hocker met het streepjesmotief heeft een kleurverbinding met de stoel. Ondanks deze verschillende structuurtjes is er een prachtig geheel ontstaan.

En dan hebben we zeker nog de enkele printstyling. Omdat je geen verbinding maakt met andere prints, is het wel leuk om er een eyecatcher van te maken. Een apart stuk in je interieur. En dat hoeft echt geen duur object te zijn. Wanneer je een strakke neutrale basis hebt, en je zet er een afwijkend kastje neer met een apart motief dan heb je meteen een uniek stukje interieur staan. Dit ziet er echt ontzettend leuk uit en dit kan bijna niet fout gaan. Op de foto’s hieronder zul je meteen zien wat ik bedoel.

Zo zie je dat prints weer helemaal hip zijn. In ieder geval wanneer je ze op een goede manier toe past. Ze maken je huis vrolijk ,wat zeker in de komende winterperiode wel aangenaam is. Hoe somberder het buiten is, hoe vrolijker we het binnen gaan maken.

Wil je dit ook in jouw huis maar je bent niet zeker van je zaak, schroom dan niet om hulp te vragen. Inrichten kan soms al erg moeilijk zijn, maar inrichten met prints is nog net wat lastiger. En zo voorkom je , dat je blije gevoel van je nieuwe aankoop, veranderd in een frustratie omdat het niet mooi staat in jouw huis.

Hopelijk heb ik je met deze blog een beetje kunnen helpen om in de goede richting te komen….

Liefs José

Bron foto’s Stockfoto Pixabay

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s