Mooi met tweedehands…

Wanneer we ons huis opnieuw gaan stylen, denken we vaak direkt aan allemaal nieuwe spulletjes. Nieuwe meubeltjes , nieuwe kleurtjes en nieuwe accessoires. Daarbij denken we ook meteen aan wat dat allemaal gaat kosten en dan slaat ook wel eens de twijfel weer toe.

Niet nodig !

Waar voorheen de neus vaak werd opgetrokken voor “tweedehands” , is het nu bijna een must om enkele items te hebben gescoord op een tweedehands markt of kringloop. Waarom dan?…hoor ik je nu denken. Nou dat is heel eenvoudig. Omdat het enorm veel karakter geeft aan het hedendaagse interieur. Deze zijn tegenwoordig veelal gericht op luxe en comfort , rustige basis zonder al te veel fratsen en soms zelfs zonder persoonlijkheid. Dit is natuurlijk niet helemaal waar, omdat vele onder ons toch een bepaalde persoonlijke sfeer willen brengen in het interieur. We zien veel op tv en willen dat nabootsen. Helaas blijft het gewenste effekt meestal uit. Vaak wil je iets nabootsen omdat je het mooi vind zonder te weten of dit wel bij jou en je huis past. Maar goed…nu wijk ik een beetje van het beoogde verhaal af. Het verhaal van karakter en tweedehands.

Zoals ik al zei, is tegenwoordig een tweede leven item, bijna een must. Wanneer je in je hedendaagse stijl een paar oude stukken toevoegd geeft dat een boost aan je interieur. Je kunt net als op de foto hierboven een mooie oude stoel op de kop tikken en deze aansluiten op jouw stijl. Dit is echt heel leuk om te doen en daar wordt je blij van. Je brengt meteen een stuk karakter toe. Dit komt omdat een oud stuk een verhaal heeft. Dat verhaal gaat bij jou verder. Het laat een wat basic interieur wat meer leven , om het zomaar te zeggen.

Wanneer je een eethoekje moet creëren, is het erg leuk om een paar oude eettafel stoeltjes aan te schaffen. Stoeltjes van vroeger tijden , gepimpt naar de tijd van nu. Wanneer je ze dezelfde kleur geeft , geeft het een extra leuk effekt wanneer je verschillende stoeltjes neemt met hetzelfde karakter. Zoals je op de foto ziet , is het een leuk en creatief eethoekje geworden. Extra leuk is het , wanneer je dit zelf hebt gecreëerd. Dat maakt dat je huis persoonlijkheid heeft.

Heb je meer met een klassiekere stijl , dan is de kringloopwinkel bij uitstek geschikt. Daar is voor ieder wat wils om je interieur een mooie oppepper te geven. Je vind daar volop oude gebruikte spullen die heel mooi te gebruiken zijn in combinatie met wat je zelf al aan meubels hebt. Het gaat er vooral om dat je een goede balans kunt vinden tussen oud en nieuw. Teveel oud maakt het wat ouderwets. Het is dus zeker zinvol om de hedendaagse stijl te laten overheersen. Wanneer je gaat pimpen is er geen probleem, omdat je je oude vondsten in een nieuw jasje gaat steken.

Op deze manier is het duidelijk dat je je huisje een nieuwe look kunt geven met oude spulletjes. Er zijn echt hele mooie dingen mogelijk op deze manier. Het geeft voldoening om op deze manier creatief te zijn en iets moois te bereiken. Ikzelf heb zo ongeveer ons hele huisje op deze manier ingericht, en we zijn er nog elke dag reuze blij mee. En weet je…wanneer je erop uit gekeken bent is dat ook niet erg. Dan ga je simpelweg weer al snuffelend op zoek naar wat anders. Niet erg, want aan deze manier van stylen hangt ook geen hoog prijskaartje !

En dat, lieve mensen , is mijn motto … Styling voor elk budget !

Liefs José

Bron foto’s : pixabay stockfoto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s