Eclectisch wonen

Vandaag ga ik jullie iets vertellen of een aparte woonstijl. Namelijk de eclectische woonstijl. Deze stijl kan echt heel leuk zijn , maar vergt wel een bepaalde aanpak en een goede kijk op styling. Ik zal hierover meer gaan vertellen in deze blog.

WAT IS EEN ECLECTISCHE WOONSTIJL

De eclectische woonstijl , is een stijl die eigenlijk geen vaste kenmerken heeft, behalve de diversiteit aan verzadigde kleuren. In deze interieurvorm komen verschillende stijlen , uit verschillende tijden en verschillende werelddelen, bij elkaar. Modern met oud, oosters en afrikaans , nieuw en gebruikt…het maakt allemaal niet uit. In deze stijl is alles geoorloofd. Dit is ook meteen de reden waarom eclectisch wonen steeds populairder wordt.

VOOR WIE IS DEZE STIJL GESCHIKT

Deze woonstijl is niet voor iedereen geschikt. Wanneer je van eenheid en rust houd , kan het zijn dat je hierin geen rust kunt vinden. Of misschien ook juist weer wel. Ben je iemand die heel veel verschillende stijlen mooi vind, en moeilijk afstand kunt doen van bepaalde items , en die het liefst alles wat dierbaar is in huis neerzet ? Dan kan deze eclectische stijl zeker iets voor jou betekenen. Zoals ik hierboven al schreef, kan en mag alles in deze stijl. Hoe leuk is dat ! De tijd van less is more is voorbij…

HOE MAAK IK EEN ECLECTISCH INTERIEUR

Het doorvoeren van deze stijl kan wel een probleempje zijn. Wanneer je zomaar aan de slag gaat zonder nadenken, dan kan het eindresultaat zeker tegenvallen. Het zou zomaar een rommelige boel kunnen worden. Het is dan ook zeer aan te raden om je eerst te verdiepen in eclectisch wonen , en een goed plan te maken. Maak om te beginnen een kleurenplan. Het kleurenpalet van deze stijl bestaat voornamelijk uit de opvallende verzadigde kleuren en retrokleuren. Bijvoorbeeld geel en groen, blauw en rood , afgewisseld met neutrale en zachtere tinten. Dit is een zeer belangrijk onderdeel van het geheel. De inrichting kan uit uiteenlopende stijlen bestaan. Om een rommelig effekt te voorkomen is het wel belangrijk om een kleur of een stijl , de boventoon te laten voeren. De andere stijlen en items kun je daaromheen bouwen. En niet onbelangrijk…zorg voor tenminste ‘1’ echte eyecatcher ! Dit geeft je interieur een weloverwogen boost, en voorkomt het “kringloop” effekt.

WEL ECLECTISCH MAAR NIET TE DRUK

Er zijn natuurlijk ook volop mogelijkheden om een eclectisch interieur wat minder druk te laten ogen. Het is dan zinvol om een niet te groot kleurenpalet te kiezen, en zoals eerder gezegd een stijl eruit te laten springen. Decoreer in groepjes en sorteer dat ook op de gewenste kleur. Op deze manier kun je dus het beste hebben uit twee werelden. Een interieur waarin je al je dierbare spulletjes kunt gebruiken , en waarin toch de rust bewaard is gebleven. Hieronder een paar voorbeelden van een rustig geheel.

Eclectisch wonen…een prachtige woonstijl , mits goed doordacht. Een stijl zonder grenzen in tijd en cultuur, kleuren en printjes. Voor ieder wat wils…

Wil je graag meer weten ? Neem gerust contact met mij op.

Liefs Jose

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s