Low Budget stylen…hoe doe je dat !

WAT IS LOW BUDGET STYLEN

We willen allemaal wel eens een ander interieur. Een mooi afgestemd geheel in meubels en kleur. Alleen is het budget daartoe niet altijd toereikend. Zeker in deze dure tijden is interieur toch iets wat dan op de lange baan wordt geschoven. En dat is jammer, want je kunt namelijk best veel doen , zonder al te hoge kosten. Dat is het doel van low budget styling dan ook…een ander interieur voor weinig geld. Gebruik maken van bestaande stukken, of shoppen naar low budget alternatieven. En dit is heel goed mogelijk. De resultaten zijn dan vaak ook verbluffend , en binnen een bepaald verwachtingspatroon. Je zult begrijpen dat wanneer je voor design wilt gaan, je ook stukken duurder uit bent dan in andere woonstijlen.

Maar hoe pak je dit nu eigenlijk aan. Waar moet je beginnen, en wat moet je allemaal doen. Eigenlijk valt dit best wel mee, maar ik zal je met deze blog een beetje op weg helpen. Er zijn namelijk wel een aantal punten waar je mee aan de slag moet.

BEPAAL EERST WELKE WOONSTIJL JE WILT

Hoe bepaal je dat. Wat je moet doen is eerst een rondje maken door je huis. Waar leent je huis zich voor. Welke vaste onderdelen zijn er blijvend in huis. Dit kan bijvoorbeeld een vloer of een balkenplafond zijn. Je snapt dat bij een balkenplafond, een superstrakke moderne woonstijl , niet tot haar recht gaat komen. Dat zou jammer zijn, want je wilt graag een afgestemd geheel. Gedaan ? Ga daarna voor jezelf na welke woonstijl jij prachtig vind en waarbij je je helemaal prettig voelt. Wanneer je daaruit bent , samen met je partner of kinderen , ga je jezelf in de gekozen woonstijl verdiepen. Hoe ziet het eruit, wat heb ik nodig en welke kleuren vind ik mooi. Hierop volgt de volgende stap vanzelf.

MAAK EEN PLAN

Dit is de volgende stap. Maak een moodboard of kleurenplan. Liefst allebei natuurlijk. Dit is een super hulpmiddel wanneer je je in wilt leven in je gekozen stijl en kleur. Ook bij de uitvoering van je plan is dit een onmisbaar gereedschap. Op deze manier kun je je namelijk niet snel vergissen wanneer je verf gaat kopen of nieuwe spulletjes aan gaat schaffen. Je kunt een digitaal moodboard maken, maar ook zelf gaan knippen en plakken uit verschillende tijdschriften. Je krijgt dan een mooi overzicht, en het is nog leuk om te doen ook !

KIJK WAT JE KUNT HERGEBRUIKEN

Stijl is bepaald en moodboard is gemaakt. De volgende stap is om te kijken wat je van je oude meubeltjes en spulletjes kunt hergebruiken. Dit is vaak meer dan je denkt. Sorteer zowiezo de spullen die terug moeten komen in je interieur. Dit kan bijvoorbeeld een erfstuk zijn, of stukken met een dierbare herinnering. In elke woonstijl mag je mixen en matchen, dus er is altijd wel een plekje te vinden voor deze spullen. Ga dan na of er eventueel meubels geverfd / opgepimpt kunnen worden. Vaak is dit wel het geval en dat kost je dan alleen maar een verfje en een kwastje. Veel meubelstukken zijn in verschillende woonstijlen te gebruiken, mits ze qua kleur afgestemd worden op de nieuwe stijl. Er is zoveel mogelijk. Je hoeft echt niet altijd nieuwe meubels te kopen om iets te bereiken, wat vaak wel ten onrechte wordt beweerd.

WAT JE MIST , SCHAF JE AAN

Kom je toch niet toe met je bestaande spullen? Dan zul je toch enkele aanschaffen moeten doen. Maar ook dit kan low budget. De welbekende zweedse winkels en low budget stores bieden uitkomst. In deze winkels hebben ze eigenlijk meubeltjes die aansluiten bij praktisch elke woonstijl van deze tijd. Van industrieel tot landelijk en van modern tot botanisch. Ikzelf heb laatst nieuwe eetkamerstoeltjes gescoord voor maar 25 euro per stoeltje. En ons splinternieuwe bankstel kostte niet meer dan 399 euro. En ze staan superleuk en zitten als gegoten. Het is er allemaal.

Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een tafel of tafeltje , zelf te maken. Ook daarin zijn ontzettend veel leuke ideetjes te vinden. Last but not least is er natuurlijk nog de kringloopwinkel. Die mogen we zeker niet vergeten in de budgetstyling wereld. Deze vind ik vooral erg leuk om je huis te decoreren in stijl. Kost bijna niks en er staat negen van de tien keer wel wat voor je bij. Ook om te pimpen is kringloop natuurlijk ideaal. Mis je net dat ene kastje of krukje? Neem een kijkje bij kringloop!

Zo zie je maar dat je voor elke stijl een weloverwogen low budget styling kunt toepassen. En wat is er nu leuker dan een ander interieur neer te zetten , die ook nog eens vriendelijk is voor je portemonnee.

Voor mij betekend het de wereld. Ik vind het fantastisch leuk om te doen, en hopelijk heb ik jullie ook een beetje inspiratie gegeven om ermee aan de slag te gaan, en het beeld doorbroken dat alles duur en nieuw moet zijn.

Wil je meer weten ? Neem eens een kijkje op mijn website:

https://renewinterieurstyling.nl

Liefs, Jose

2 gedachten over “Low Budget stylen…hoe doe je dat !”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s