Miniblog over Tranquil Dawn

Tranquil Dawn…Kleur van het jaar 2020. Uitgeroepen door Flexa.

Iedere interieurliefhebber zal inmiddels begrepen hebben , dat de prachtige kleur Tranquil Dawn , de nieuwe kleur van het jaar 2020 is geworden. En terecht wat mij betreft. Deze tint is een prachtige groentint met een mooie vergrijzing erin. Een goede keus , omdat groen de laatste jaren erg in opkomst is gekomen en zeker nog niet aan het eind van haar populariteit zit.

WAAROM GROEN

Groen is in de huidige interieurtrends niet meer weg te denken. Er zijn vele soorten groen mateloos populair , maar daar zitten zeker ook groenen bij die voor menig persoon net even iets teveel van het goede kunnen zijn.

Tranquil Dawn daarentegen is een prachtige vergrijsde , zachte tint die enorm veel rust uit kan stralen. Het brengt balans in je interieur , is zeer veelzijdig en makkelijk te combineren met vele kleuren en interieurstijlen.

WELKE STIJLEN GAAN MET TRANQUIL DAWN

Eigenlijk bijna alle hedendaagse stijlen. Je kunt namelijk met deze tint alle kanten op en er een totaal eigen draai aan geven. Ga je voor industrieel ? Met de wat killere uitstraling van deze stijl , kan deze prachtige vergrijsde groen en prachtig verzachtend effect hebben. Wist je dat groen ook tot de industriele kleuren hoort.

Ga je liever voor botanisch of Scandinavisch , dan is ook hier de Tranquil Dawn een uitstekende keuze. Deze zachte tint leent zich prachtig voor het lichte en natuurlijke beeld van deze interieurstijlen. Daarbij komt ook dat deze tint heel erg goed te combineren is met andere tinten , zowel hardere en zachtere tinten. Blauwtinten en pasteltinten zijn erg mooi hierbij.

Bij de botanische stijl is groen natuurlijk een must. In deze stijl worden veel natuurlijke materialen en planten verwerkt. Je kunt je voorstellen dat deze tint in combinatie met veel groene planten een oase van rust kunnen vormen. Heerlijk om in deze sfeer thuis te komen , na een drukke werkdag. Deze kleuren kunnen eigenlijk nooit verkeerd gaan .

Ook in de wat klassiekere stijl misstaat deze kleur niet. Hoewel normaal gesproken de wat sobere , donkere tinten in deze stijl floreren , is Tranquil Dawn rustig en sjiek genoeg om ook in deze stijl tot haar recht te komen. In combinatie met gelaagde groenen , afgewisseld met de wat neutralere tinten , kun je ook in deze stijl met Tranquil Dawn aan de slag. Juist omdat de klassieke stijl veelal aanwezige texturen en elementen bevat , kan deze tint een mooie tegenhanger zijn , om toch de rust in het interieur te bewaren.

Zo zie je maar weer hoe veelzijdig een bepaalde tint kan zijn. Combineren met harde , of juist zachte tinten , het kan en mag allemaal.

Ik hoop dat je een beetje inspiratie hebt gekregen en misschien een klein zetje om deze kleur eens nader te bekijken.

Liefs ,

José

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s